Foto in de app - OFC

Foto in de app

12 oktober 2021 10:15


Profielfoto uploaden naar Voetbal.nl en in de wedstrijdzaken app?

Hoe plaats je een foto in de Wedstrijdzaken app en in Voetbal.nl. 

Benodigd: - Voetbal.nl app (iedereen), - Wedstrijdzaken app (teammanager)
Allereerst is het van belang te weten dat je jouw profielfoto kunt wijzigen t/m 31 oktober. Tevens moet jouw emailadres bekend zijn bij de KNVB. Dat is het emailadres wat jij ooit hebt doorgegeven aan de ledenadministratie. Is het emailadres van een (jeugdlid)ouder/begeleider ook bekend bij de KNVB, dan kan een ouder/begeleider ook mutaties doorvoeren. Emailadres van de ouder/begeleider kan anders zijn en moet extra worden opgenomen bij het jeugdlid. De ledenadministratie kan het emailadres van de ouder/begeleider onder Ouder1 aan de gegevens van het minderjarige OFC lid toevoegen.

Noot: foto is niet gekoppeld aan de website van OFC. Daarvoor geldt een aparte upload.

Wie kan een foto toevoegen/wijzigen? In de Voetbal.nl app en website en in de KNVB wedstrijdzaken app kan je jouw profielfoto toevoegen via Mijn gegevens in de Voetbal.nl app en in de KNVB wedstrijdzaken app. Het is tevens mogelijk om een foto door OFC of de KNVB toe te laten voegen aan jouw profiel. Tenslotte kan ook een teammanager voor elk van zijn teamleden een foto toevoegen via de KNVB wedstrijdzaken app. 

Hoe wijzig je een foto in de Voetbal.nl app? Zodra je je pasfoto wilt wijzigen, ga je in de Voetbal.nl app naar 'Instellingen' en daar kies je voor 'Mijn persoonsgegevens'. Klik vervolgens op je pasfoto zodat je een nieuwe kunt toevoegen. Belangrijk is wel, dat de foto die je toevoegt in Voetbal.nl, ook daadwerkelijk je spelerspasfoto is voor je spelerspas. Tevens moet je de privacy instelling wijzigen. De scheidsrechter moet jou dus aan de hand van deze foto kunnen herkennen op het veld. 

Voor wie kan er een foto worden toegevoegd? Alleen als je lid bent van OFC en/of lid bent van de KNVB kan er een foto aan je profiel worden toegevoegd.

Waarvoor wordt mijn foto gebruikt? Op Voetbal.nl is je foto onderdeel van jouw profielgegevens. Jouw profielgegevens zijn uitsluitend voor jezelf zichtbaar. Verder wordt je foto op verschillende plekken in Voetbal.nl gebruikt, zoals in de teams, wedstrijdverslagen en ‘man of the match’. 

Let op: Je foto wordt ook gebruikt op je spelerspas.

Zichtbaarheid van jouw foto voor andere gebruikers van Voetbal.nl op deze verschillende plekken kun je zelf regelen via het onderdeel zichtbaarheid in jouw profielgegevens.  

In de KNVB wedstrijdzaken app is je foto ook onderdeel van jouw profielgegevens. In de KNVB wedstrijdzaken app word je foto uitsluitend gebruikt ten behoeve van officiële doeleinden. Je foto wordt op de digitale (KNVB) spelerspas gebruikt en in het digitaal wedstrijdformulier.  In beide gevallen is de foto bedoeld om je te kunnen legitimeren als speler (bij een wedstrijd). Bovendien is je foto beschikbaar in het teambeheer voor de teammanager van jouw team.

Wanneer kan een foto worden toegevoegd? Als je nog geen foto hebt, dan kan je te allen tijde een foto aan je profiel toevoegen. Echter wel tot 1 november. Daarna kunnen wijzigingen van de foto uitsluitend door de KNVB plaatsvinden.

Teammanager: voor de werking van de Wedstrijdzaken app zie deze link op onze website.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!