Overschrijving

7 juni 2022 22:30


Wat te doen bij een overschrijving.

Het einde van het seizoen nadert. Blijf/kom je (natuurlijk) bij OFC voetballen, stop je of wil je naar een andere vereniging? De technische commissie is al druk bezig met de voorbereidingen (indeling) voor komend seizoen. Het is dus van belang, dat jij tijdig aangeeft wanneer jij stopt of naar een andere vereniging gaat. Volgens ons huishoudelijk reglement het liefst uiterlijk 1 mei. ***Overschrijvingen dienen op 15 juni binnen te zijn bij de KNVB.*** 

Overschrijving:

Wil je in het nieuwe seizoen bij een andere club gaan spelen? Of heb je in de afgelopen drie jaar gevoetbald, maar ben je inmiddels afgemeld bij je oude vereniging? Dan heb je een overschrijving nodig. Hieronder staan de stappen die je als speler moet volgen:

  •  Je meldt je uiterlijk 15 juni aan bij de nieuwe vereniging. De nieuwe vereniging heeft hiervoor jouw KNVB-relatiecode nodig. Met de relatiecode kan de nieuwe vereniging het verzoek tot overschrijving aanvragen. Vele verenigingen maken gebruik van een aanmeldingsformulier
  •  Je meldt tijdig bij je huidige vereniging dat je naar een andere vereniging gaat. Voorwaarde is wel dat je aan alle financiële verplichtingen (contributie en eventueel openstaande boetes) hebt voldaan. 
  •  De nieuwe vereniging verwerkt de aanmelding richting de KNVB. Ook dit dient uiterlijk 15 juni te gebeuren. Blijk je niet aan alle financiële verplichtingen voldaan (blokkade) te hebben, dan moet je zelf regelen dat de blokkade wordt opgeheven bij de oude vereniging.
  •  Overschrijving na 15 juni kan alleen met een dispensatiereden (verhuizing, werk, studie).
  •  Het amateurvoetbal kent geen overschrijvingsperiode in de winterstop. Voor contractspelers en internationale overschrijving gelden andere regels.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!