26e  1-2 Niels Butter
49e  1-3 Matthijs Hardijk
62e  1-4 Jesper Drost
70e  1-5 Mattijs Hardijk

OFC verloor in de tweede divisie met grote cijfers van HHC Hardenberg. De nummer twee van de ranglijst was beter, en dat kan nu eenmaal gebeuren. In de eerste helft was er wel een periode dat het team van trainer Pieter Mulders zeker niet de mindere was.

Het publiek kon deze keer genieten van een enthousiaste jongedame die op professionele wijze de belangrijke wedstrijd van informatie liet horen. Deze speaker is een talent die ongetwijfeld nog wel vaker te horen zal zijn tijdens de thuisduels. De aanhang van de thuisploeg werd in de openingsfase even opvallend stil toen doelman Ischa Bouwman werd verslagen door een schot dat van richting was veranderd. Na een overtreding tegen de spits van Hardenberg wees de arbiter niet veel later naar de stip. Bouwman probeerde de bal nog te stoppen, maar het schot was te hard: 0-2. OFC had daarna een goede periode en werkte hard voor de aansluitingstreffer. Die kwam na een goed opgezette aanval en een strak schot van Niels Butter. Het was alweer zijn vijfde doelpunt van dit lopende seizoen. Tot en met de rust bleef het een gelijk opgaande wedstrijd.  In de tweede helft ging het niet goed. Al na enige minuten werd het 1-3. En bij de 1-4 stond de verdediging van de thuisploeg te slapen. Dat Hardenberg in de slotfase nog een keer kon scoren was alleen interessant voor de  statistieken.

OFC had goed door dat tegen deze ploeg geen eer was te behalen. Het moet dan ook vreemd lopen als Hardenberg niet in de kopgroep blijft staan dit seizoen. Voor het team van Mulders wachten twee belangrijke wedstrijden. Komende zaterdag moet het tegen Jong Sparta weer mogelijk zijn om de punten te pakken. Deze tegenstander heeft slechts een punt meer behaald. Een week later komt Kozakken Boys naar Oostzaan. En ook deze tegenstander staat in het rechterrijtje. Als er in deze beide duels vanaf de eerste minuut wordt geknokt is een goed resultaat mogelijk.   FC heeft laten zien dat het sterk genoeg is om in deze tweede klasse het hoofd boven water te houden. En de steun van de vele voetballiefhebbers in en rond Oostzaan is daarbij belangrijk.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!