Eerste winst

OFC 1 (zon)

2 - 1

Kon. HFC (zon)

Niels Butter (intikker)
19'
Niels Butter (schot)
56'
84'
André Morgan (schot)

Competitie

2e divisie 2e divisie

Datum

7 september 2022 20:00

Scheidsrechter

mevr S. Shukrula

Accommodatie

Sportpark Oostzanerwerf
Sportpark Oostzanerwerf 2
1035EW
AMSTERDAM
tel. 020-6311476

OFC -  Koninklijke HFC 

Tweede divisie

19e   1-0  Niels Butter

56e   2-0  Niels Butter

84e   2-1

Eerste  winst voor OFC volkomen terecht

OFC heeft uitstekende zaken gedaan door met 2-1 van de Koninklijke HFC te winnen.  Door deze winst stijgt het team van trainer Pieter Mulders naar de 14e plek van de ranglijst en krijgt onderin weer wat extra lucht.

Er waren te weinig fans op het duel afgekomen dat bij OSV werd gespeeld. Het is dan ook niet makkelijk om op woensdagavond de concurrentie met Ajax aan te gaan. De fans die wel waren gekomen zagen een OFC dat bijzonder krachtig speelde. De ervaren tegenstander werd met keihard werken onder druk gezet. Het was dan ook zeer terecht dat Butter na iets meer dan  twintig minuten de score opende. Die voorsprong werd met kunst en vliegwerk verdedigd tot en met de pauze. In de tweede helft bleef de thuisploeg indruk maken door een enorme inzet. Na tien minuten kon Butter alweer zijn vierde treffer van dit lopende seizoen maken. De Koninklijke liet daarna duidelijk blijken dat het nog niet verslagen was. Zes minuten voor tijd kregen de sjieke Haarlemmers loon naar werken en moest OFC alle zeilen bijzetten om de kleine voorsprong vast te houden.  Mulders en zijn manschappen waren duidelijk opgelucht toen de arbiter voor de laatste keer deze avond floot. Er waren drie belangrijke punten behaald. Het drong niet door bij teletekst van de NOS.  Zeker nog een half uur zag de kijker dat op pagina 833 OFC hekkensluiter was in de tweede divisie. Rond half elf werd dat rechtgezet, kan gebeuren. Behalve de winst was er meer goed nieuws. Abdel el Hasnaoui komt na een half jaar terug uit Oman en is een belangrijke versterking. En ook de geblesseerde Niels Springer en Denzel Prijor zijn weer fit genoeg om mee te doen.  

Zaterdag 10 september om 15 uur is de volgende thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg.  Als deze wedstrijd ook winnend wordt afgesloten kan de debutant terugkijken op een goede start van het lopende seizoen. Hopelijk komen er veel fans om te genieten van mooi voetbal en een unieke sfeer.    

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!