OFC trots onderuit - OFC

OFC trots onderuit

OFC 1 (zon)

1 - 3

Sparta Rotterdam

3'
Jason Lokila (schot)
Niels Butter (penalty)
19'
82'
Tobias Lauritsen (schot)
85'
Tobias Lauritsen (kopbal)

Competitie

1e ronde 1e ronde

Datum

20 oktober 2022 20:00

Scheidsrechter

R.J.A. Gansner

Accommodatie

Sportpark Purmersteijn
Van IJsendijkstraat 140
1442CS
PURMEREND
tel. 0299-423335

OFC trots ondanks uitschakeling

Oostzaan/ Purmerend -   Het zal niet vaak zijn voorgekomen dat OFC na een uitschakeling zo tevreden was.  Deze keer  was er echter alle reden toe.  In de KNVB beker wedstrijd tegen het roemruchte Sparta is het team van trainer Pieter Mulders volledig overeind gebleven en zag het publiek een schitterend duel vol strijd en passie.  OFC heeft weer bewezen dat het in staat moet zijn dit seizoen te overleven in de tweede divisie. 

Het was sfeervol op het complex van Purmeresteijn. Rond de 1800 voetbalfans waren komen opdagen en die kregen daar geen seconde spijt van.  Sparta was natuurlijk favoriet en de hekkensluiter van de tweede divisie wist dat het een moeilijke avond zou worden.  De Rotterdammers verschenen in een zeer sterke opstelling. 

Toen OFC het veld opkwam was er een overdonderende entree.  Het duel boeide vanaf de eerste minuut.   Het was wel jammer dat Jason Eyenga al snel 0-1 kon scoren.  Enige weken terug tijdens het duel Jong sparta- OFC kwam hij drie keer tot scoren. De Oostzaners gingen met deze tegenslag als grote kerels om.  Er werd met volop inzet gespeeld en de teams waren aan elkaar gewaagd.  Er werd een overtreding begaan tegen Fouad Belarbi. De arbiter wees direct naar de stip.  Niels Butter bleef uitermate koel en knalde de gelijkmaker achter de doelman.  Voor de pauze wist Max Veerman nog grote kans te creeren, Sparta had echter geluk.  In de tweede helft bleef het een echt bekerduel.  Twee strijdbare teams gaven alles voor de overwinning.    Wel kreeg de oud landskampioen steeds meer kansen, de achterhoede van OFC hield echter stand.  Tien minuten voor tijd droomde veel fans al van een verlenging, en die was beslist niet onverdiend geweest.  Maar door een fout op het middenveld kon Sparta gevaarlijk worden en enige seconde later stond het1-2.  OFC moest daarna volop in de aanval om terug te komen.   En dat werd door Sparta direct afgestraft, het werd 1-3.

OFC kan terugkijken op een onvergetelijke avond.  Het zelfvertrouwen is helemaal terug.  OFC zal dat ongetwijfeld laten zien volgende week thuis tegen Noordwijk.  Mooie tijden daar aan de Twiskeweg.  

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!